Orthomoleculair Epigenetisch Consult

Jouw omgeving, je leefgewoonten, je gedachten, hoe je beweegt, je adem, voeding; alles heeft invloed op hoe jouw lichaam functioneert.

Lichamelijke klachten ontstaan dan meestal ook niet zomaar. En zijn lang niet altijd een kwestie van slechte genen. Vaak zijn je klachten onder controle te krijgen of kunnen ze zelfs compleet verdwijnen. Als je maar weet waar bij jou de kink in de kabel zit.

Tijdens dit consult ga ik met jou op zoek naar de diepere oorzaak van je klachten. Symptomen als pijn, vermoeidheid, huidproblemen of overgewicht zijn uitingen van een vastgelopen systeem. Je gaat inzien hoe alles met elkaar samenwerkt en elkaar beïnvloedt. Samen gaan we op weg naar optimale gezondheid en vitaliteit

 

Wat doe ik als Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut :

-       We kijken naar je omgeving, je lifestyle, je gedachten, je ademhalingspatroon, je houding, je genen, wat je eet en wanneer je wat eet. Vervolgens kijken we wat wel of wat niet werkt in jouw systeem.

-       We beginnen met de hulpvraag en de anamnese. Dit wordt onze leidraad. Indien nodig kunnen we gebruik maken van aanvullende metingen zoals bio-energetisch, met de VitaK meter of bloeddrukmeter. Of we kunnen gebruik maken van externe onderzoeken van laboratoria, zoals darmscreening, haarmineralenanalyse, parasietenonderzoek (TFT), IgG/IgG4 voedselintolerantie-onderzoek (bloedserum), hormoonspiegelbepaling. Deze onderzoeken gebruiken we om je klachten beter te kunnen begrijpen en soms om belastingen op te sporen of juist uit te sluiten.

-       Aan de hand van alle informatie gaan we samen een behandel- en therapieplan opstellen.

-       Het werkterrein is heel breed en omvat onder andere :

 • Vermoeidheid
 • Stress / burnout
 • Darmklachten
 • Hoofdpijn
 • Hormonale disbalans
 • Overgewicht
 • Huidproblemen
 • Slaapproblemen
 • Ziekte van Lyme
 • Luchtwegproblemen
 • Auto-immuunziekten
 • Somberheid

Mogelijkheden:

Orthomoleculaire therapie

Als je gezond eet, heb je geen voedingssupplementen nodig.

Tsja… Als je gezond bent, biologisch eet en jouw lichaam in staat is om alle vitaminen en mineralen goed op te nemen misschien niet.

 Maar heb je klachten, dan kunnen voedingssupplementen wel de sleutel zijn naar een gezonder en beter gevoed  leven. De kunst is om uit te zoeken wat jouw systeem tekort komt of niet om kan zetten en aan de hand hiervan de bio-chemische balans te herstellen.

Epigenetica

Genen spelen een belangrijke rol bij ziekte en gezondheid. Onderzoek toont echter aan dat omgevingsfactoren (Epigenetica)een veel grotere rol spelen. Denk hierbij aan voeding, beweging, toxische belasting en stress. Hoewel je dus geen controle hebt over de genen die je hebt meegekregen, kun je jouw gezondheid wel verbeteren door het aanpassen van jouw leefstijl. Je moet alleen wel weten aan welk radartje er bij jou moet worden gedraaid.

Regulerende Darmtherapie

Gezondheid begint in de darm. Een groot deel van je immuunsysteem bevindt zich in de darm. Je voedsel wordt er verteerd en voedingsstoffen opgenomen (als het goed is…). Ingewikkelde processen waar veel mis kan gaan. En helaas gaat het ook vaak mis. Door verkeerde voeding, medicijngebruik, stress, darmflora die uit balans is of zelfs bacteriën, virussen, gisten of schimmels. Als je dit niet aanpakt, is het dweilen met de kraan open en dit gaat ten koste van je gezondheid en vooral je vitaliteit.

Detox

Jouw lichaam beschikt over de mogelijkheid om zich te ontdoen van afvalstoffen en toxische stoffen. Echter in onze huidige maatschappij hebben we een overload aan toxische stoffen. Vanuit voedsel, cosmetica, medicijnen, luchtvervuiling (fijnstof)  en huishoudelijke producten. En juist deze toxische stoffen vormen een enorm zware belasting voor ons systeem. Ons lichaam heeft op veel verstoringen een mogelijkheid om het op te lossen, echter niet voor een overload aan toxische stoffen.

Een detoxkuur van 5 dagen alleen maar sappen drinken is vaak niet de beste oplossing. Een rustige opbouw, de juiste ondersteuning voor de ontgiftende organen en uiteraard daarna voorkomen dat je het systeem weer overbelast. Daar kan ik bij ondersteunen met een Detox-plan op maat, persoonlijke adviezen over ondersteuning van de vitale organen en een persoonlijk voedingsadvies na afloop.

Voedingsadvies

Over voeding wordt veel gezegd en geschreven. De één zweert bij een veganistische leefstijl, de ander eet paleo. En beiden voelen zich fantastisch en willen nooit meer anders! Moet je nou wel dierlijke producten eten of juist niet? En granen? Wel of niet gezond ? Hier kan maar 1 ding over gezegd worden : voeding is maatwerk!

Wat voor jou goed is, hoeft voor je buurvrouw geen verstandige keuze te zijn.

Ieder systeem is anders en daarom ben ik een groot voorstander van een Peronalized Diet.

Beweging

Beweging als sleutel naar gezondheid? Als je zware lichamelijke klachten hebt, is dat vaak een probleem. Jouw lichaam zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je vooral niet teveel gaat bewegen. Dat is een fysieke reactie op een vastgelopen systeem en heeft niets met discipline te maken. Feit is wel dat dit doorbroken moet worden want zonder beweging geen vooruitgang. Maar wel passend bij jouw klachtenbeeld en mogelijkheden.


 

Orthomoleculair Epigenetisch Consult